Prima pagină » Diverse » Ce a pățit un bucureștean care a apelat la o firmă de tractări. Șoferul are de plătit pagube serioase

Ce a pățit un bucureștean care a apelat la o firmă de tractări. Șoferul are de plătit pagube serioase

Ce a pățit un bucureștean care a apelat la o firmă de tractări. Șoferul are de plătit pagube serioase

Șoferii care solicită serviciile firmelor de tractări pentru a le transporta mașina, ajung să plătească și reparațiile autoturismului. Mulți nu verifică activitatea companiei și nici dacă proprietarul deține avizele necesare. Chiar dacă amenzile pentru astfel de nereguli sunt usturătoare, o astfel de „afacere” este profitabilă pentru mulți patroni. 

Un bucureștean a trăit o experiență similară. Acesta a cerut să îi fie transportată mașina dintr-o parte în alta, dar acum are de plătit pentru pagubele cauzate de firma de tractări.

„Au venit de la primărie și i-au mutat mașina băiatului, pentru niște lucrări. Clar au agățat conducta de ulei. La final mașina era în balta respectivă”, spune bărbatul, potrivit Observator.

Aceasta nu este nici pe departe o situație singulară. Mulți șoferi aflați la nevoie apelează la firmele de tractări apărute peste noapte, fără să se documenteze, însă, despre calitatea serviciilor. Reprezentantul unei firme de tractări atrage atenția asupra problemelor pe care tot mai mulți clienți le au.

„Nu te poți apuca doar pentru că ai un permis de conducere în buzunar. Problemele care pot apărea. Ori lipsa de experiență, ori supraîncărcarea remorcii, ori partea trăgătoare nu este omologată”, explică Ciprian, proprietar firmă tractări.

În ciuda sancțiunilor pe care le riscă, mulți patroni aleg să își asume acest risc.

Multe firme de tracțiuni nu respectă normele de greutate, dimensiunile vehiculului pe care îl transportă sau alege anumite improvizații riscă sancțiuni.

Recomandarea specialiștilor înainte să apelăm la o astfel de firmă este să ne asigurăm că au toate atestatele necesare, pentru a nu fi nevoiți să plătim, pe lângă serviciile oferite, și reparații suplimentare.

FOTO: envato

Citește și:

Mircea Fechet: „Nu mai finanțăm mașini diesel prin Programul Rabla” / Cât ar putea valora un ECOTICHET în 2025

Un tânăr din Sălaj a FURAT mașina unui vecin, însă a fost prins după 45 de minute. A devenit recalcitrant în fața polițiștilor

Schimbări la Programul RABLA. Autoritățile vor să mărească valoarea ecotichetului pentru mașinile electrice noi și să renunțe la cele diesel

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele